Colorful Silence & nieuws

In deze laatste nieuwsbrief van 2024:

 

*Colorful Silence -5 podia in de natuur 31 augustus 2024*

*De Wilgenhut: een groeiend en bloeiend theatertje*

*De natuurtuin op Roeg TV*

*Nieuwe schilderijen*

*De Cowcoon*

*Bezoek en lezingen*

Colorful Silence is een intiem festival in onze grote natuurtuin van 3 ha. Een tuin waar vogels zingen, reeën grazen, dassen en egels wonen en een ijsvogel samen met de reiger de visjes uit de vijver vangt. Een stilte met natuurgeluiden.

Het is de plek waar mijn ideeën groeien en waar ik ruim 13 jaar geleden mijn eerste grote theaterproductie realiseerde. Dat beleefde ik heel intens… alsof je dromen ineens werkelijk ronddwalen door je tuin, zichtbaar voor iedereen. De beelden, de muziek en de dans die in mij leefde hoorde hier thuis. Mijn thuis…

Na enkele grote producties buitenshuis verloor ik het contact met de innerlijke drive, creativiteit en emoties en na de laatste productie die middenin de coronapandemie terecht kwam, heb ik me teruggetrokken en dwaalde ik door mijn tuin op zoek naar mijn verloren dromen en positiviteit.  En langzamerhand, nu twee jaar later,  komt mijn vertrouwen in mensen weer terug, hoor ik weer muziek en is de liefde voor het samen delen van onze plek vol natuur gecombineerd met de betovering van de schoonheid van kunst en cultuur weer boven en bruist mijn hoofd van de ideeën.

Het laatste jaar heb ik Colorful Silence helemaal alleen in alle rust voorbereid, uitgewerkt, zelf website, flyer, programma gemaakt, materialen gekocht en de Wilgenhut mooier gemaakt. Ik heb lieve en prachtige artiesten ontmoet die voelen waar ik naar toe wil en die de pure plek hier willen verrijken met hun muziek, dans en mooie verhalen.

En nu is het zover… spannend, opwindend en ik hoop dat ik de mensen een prachtige avond kan bezorgen. En laten zien dat ondanks de huidige -soms koude- tegenwind in de cultuursector, een klein privé initiatief voor een warme en kleurrijke avond vol cultuur kan zorgen.

Gert en ik verwelkomen jullie graag deze avond:-)

Na 31 augustus wordt het weer echt helemaal stil hier en trek ik me een halfjaar terug om te werken aan een aantal opdrachten en schilderijen. Ik sla ook deels een nieuwe weg in…. Volgend voorjaar zal het voor iedereen te zien zijn in mijn galerie/atelier

Met warme en creatieve groet, Geke

Colorful Silence

Kleinschalig podia festival in de natuurtuin van Geke

31 augustus 2024 om 19.30 uur

Dit live-event  speelt zich af in de 3 ha grote natuurtuin waar mijn atelier gevestigd is en waar ik woont met mijn man Gert. Sfeer, gezelligheid en genieten van muziek, dans en andere verassende acts maakt deze avond tot een bijzondere beleving.

In groepen wandelt het publiek door de verlichte bospaadjes naar een klein podium in de natuur. Op de zelf meegebrachte tuinstoel kun je 20 minuten genieten van de act. Daarna wordt de wandeling vervolgd naar de volgende artiest(en). Er zijn vier podia en tot slot een anderhalf uur durende hoofd-act waar alle bezoekers samen kunnen genieten, dansen of op een eigen gekozen plek een drankje doen.  Er is plek voor 150 mensen en de eerste 50 tickets zijn al verkocht.

Lees alles op de website https://gekehoogstins.nl/colorful-silence-podia-in-natuur-geke-hoogstins/

Deze geweldige artiesten treden op 31 augustus voor jullie op:-) 

Ze worden uitgebreid gepresenteerd op de websitepagina: 

https://gekehoogstins.nl/colorful-silence-podia-in-natuur-geke-hoogstins/

De Wilgenhut: een groeiend en bloeiend theatertje 

De hut is nu 4 jaar oud en begint al aardig dicht te groeien en biedt plek aan 50 mensen. We hebben een mooie tent gekocht die er perfect in past en daardoor is de hut waterdicht te maken. Een mooie oplossing voor slechtweer dagen! 

Nu groeit en bloeit het niet zomaar natuurlijk… Het is net als de grote natuurtuin waar heel wat uren snoeien, zagen, zaaien en onkruid trekken in zit. De hut moet regelmatig weer worden ingevlochten, dus binnenkort  ga ik weer de ladder op en 5 meter hoog wilgentenen vlechten.  Maar het is zeker de moeite waard en nu er ook lathyrus en kamperfoelie bij opklimt en bloeit is het helemaal een kleine wonderwereld in de tuin.

De natuurtuin op TV

Roeg TV heeft een reportage over onze natuurtuin gemaakt. Gert en ik  vertellen daarin hoe de tuin in 20 jaar tijd door ons is omgevormd van akkerland tot een natuurgebied. Een ontzettend leuk item om aan mee te werken en hopelijk een inspiratiebron voor veel mensen. Te zien op 23 juli a.s.  https://www.roeg.tv/

foto: still uit de filmreportage van Mark Mertens

Nieuwe schilderijen op de ezel

Zoals ik al vertelde werk ik na eind augustus een half jaar aan nieuw werk, enkele opdrachten en maak ik werken af. Een klein voorproefje zien jullie hier. Twee jaar lang had ik een soort van ‘schildersblock’. Ik twijfelde aan mezelf, mijn kunnen en mijn creativiteit was zoek. Daarnaast was de mantelzorg voor mijn moeder intensief en tegelijkertijd  zo waardevol om dichtbij het afscheid te zijn. Nu ben ik weer thuis en dicht bij mezelf en ik hoop dat het lukt om al die ervaringen, beelden en ideeën vorm te geven en met jullie te delen volgend jaar.

Oude wortels 60×240  – op de ezel

oude wortels-detail

High  50×70 – work in progress

Reflecties 70×100 – op de ezel

De Cowcoon

Vijf jaar geleden vierden we de onthulling van de Cowcoon. Na een mooie expositieplek bij het UMCG is hij tijdens de coronapandemie goed verpakt in een loods bij De Verbinding gezet; in afwachting van betere tijden. Dit voorjaar hebben we de Cowcoon uitgepakt en aan diverse partijen gepresenteerd. Nu gaat hij op reis naar een nieuwe eigenaar. Het is nog even geheim maar zodra het kan laat ik jullie weten waar hij geëxposeerd wordt.

Op mijn website kun je nog alle informatie over dit mooie samenwerkingsproject lezen.

INFO COWCOON

Bezoek en lezingen

De  eerste twee lezingen heb ik weer achter de rug. Gedurende twee uur vertel ik over mijn leven en passie voor schilderen, dans, theater en onderwijs. Op welke manier deze disciplines kunnen samenkomen en met elkaar samenwerken in mijn ideeën en uitingen, laat ik tevens zien in beeld en video. Het raakt me elke keer weer als ik zie hoe de bezoekers ontroerd raken door de verhalen achter de schilderijen en filmbeelden van de voorstellingen. Even een moment allemaal samen dichtbij de liefde voor natuur en aarde.

Maak gerust een afspraak voor overleg of als je gewoon es een kijkje wilt nemen in het atelier. Ik heb geen vaste openingstijden maar je bent altijd welkom!

Wil je ook deze nieuwsberichten als eerste via de mail ontvangen? Schrijf je dan in en ontvang zo’n drie keer per jaar een mail.