KUNSTROUTE PASEN 2024: 31 MAART EN 1 APRIL

uITNODIGING

KUNSTROUTE PASEN 2024: 31 MAART EN 1 APRIL

Geopend van 11.00-17.00 uur

Tijdens de paasdagen  31 maart en 1 april,  is het atelier/galerie geopend in het kader van de kunstroute van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze. Twee collega-kunstenaars exposeren deze keer bij mij op locatie.  Bekijk onderaan deze nieuwsbrief welke kunstenaars mee doen en maak er dit weekend een mooie kunstreis van:-)

Genieten, van kunst, muziek en gezellig zitten en wat drinken in onze sfeervolle natuurtuin. In deze uitnodiging lees je alles over het programma en ook een ‘save the date’ onderaan.

We hopen er samen met jullie een fijn paasweekend van te maken.

Geke

Programma 1e en 2e paasdag

Expositie nieuwe schilderijen Geke Hoogstins

Expositie beelden Eveline Bekkering

Expositie Marian Tappel

 Ierse muziek Drizzle

Muziek Nelleke Honning & George Sopacua

Cultuurhistorische natuurwandeling met gids Jaap Menses

Het atelier/galerie is te vinden aan de Vijzelweg 2 te Eext

De Wilgenhut wordt dit weekend ingewijd met muziek.

De natuurtuin van 2,6 ha. Met een sfeervol wandelpad door het bos, hooiland, een vijver en kikkerpoel.

Expositie nieuwe schilderijen Geke Hoogstins

Na twee lastige jaren stroomt de creatieve energie weer. De nieuwste schilderijen zijn werken die ik na enkele jaren heb afgerond. Het is een voortdurend zoeken naar een eigen impressie en sfeer van het landschap waarbij ik tijdens het schilderen voortdurend de vormen en elementen verander of verplaats. Zo vormt zich een schilderij dat voor mij in balans is.  

Graag vertel ik jullie dit weekend over het verhaal achter het schilderij.

schilderij Geke Hoogstins

“Artistieke ideeën ontstaan in mijn eigen besloten leefwereld waarbij niet de werkelijkheid of de maatschappij het beeld bepaalt wat uit mijn penseel  of pen vloeit maar zijn het mijn gedachten, emoties en dromen die mij leiden in het schilderen, verhalen bedenken en theater maken”  Geke Hoogstins

Expositie beelden Eveline Bekkering

Eveline Bekkering exposeert binnen en in de tuin haar prachtige beelden. Ze is het hele weekend aanwezig om jullie over haar werk te vertellen. Eveline is evenals Geke lid van de Stichting beeldend kunstenaars Aa en Hunze.

De beelden van Eveline zijn zowel abstract / geabstraheerd als figuratief, waarbij een sterk lijnenspel het beeld zijn specifieke karakter geeft. Soms wordt er gewerkt vanuit een ontwerp of voorstudie, soms puur geïnspireerd door de vorm van de steen. 
Thema’s zijn torso’s, gestileerde figuren en natuurlijke vormen, waarin het spanningsveld tussen scherpe lijnen en zachte vormen wordt opgezocht. 

Zij hakt haar beelden “en taille directe”  waarbij het beeldhouwwerk  gaandeweg ontstaat en  het hakken zelf tot het creatieve proces wordt, in steensoorten die goed handmatig te bewerken zijn, zoals speksteen, serpentijn, albast, en marmer.

Marian Tappel “Afval is mooi”

Marian Tappel exposeert buiten in de natuurtuin dit weekend. Ze is het hele weekend aanwezig om jullie over haar werk te vertellen. Marian is lid van de Stichting beeldend kunstenaars Aa en Hunze.

Marian is afgestudeerd aan de academie Minerva, zij woont en werkt in Groningen. 
Onder de naam NOOITMEERMAANDAG geeft zij workshops in haar atelier o.a., actionpainting, monoprint, tekenen op (live)muziek en “afval is mooi”.

Marian werkt naast schilderen en alles wat te maken heeft met verf in verschillende disciplines, zoals landart en installaties. 
De laatste jaren gaat zij gepassioneerd het experiment aan met het hergebruik van plastic afval.

Dit weekend maken jullie kennis met dit werk van petflessen en containers, de “Trash-fairies” en de “Trash-flowers”.

Marian werkt graag in serie en kiest daarvoor een passend medium, hierdoor kan haar werk sterk van elkaar verschillen, echter de intentie is altijd hetzelfde; 
 “een andere wereld openen………..”

1e paasdag: Drizzle 

Drizzle geeft 3 intieme concerten in de gezellige Wilgenhut in de tuin bij de houtkachel.

Janny Westervaarder en Koos Bleeker spelen en zingen  Iers, Schots, eigen liedjes van Koos, Nederlandstalig , pop en instrumentale nummers. Ze bespelen diverse Instrumenten, gitaar, ukelele, tin wistler, low wistler, dwarsfluit, accordeon, mondharmonica, percussie en meer.
Een bijzondere plek om van dit veelzijdige muzikale duo te genieten.

Janny Westervaarder en Koos Bleeker spelen samen als Drizzle sinds vele jaren met veel passie en plezier.

Toegang is gratis en je mag aanschuiven als er nog plek is:-)

speeltijden:

12.30-13.15 uur

13.45-14.30 uur

15.00-16.00 uur

Cultuurhistorische wandeling 11 en 12 november

Zwanemeerbos 2

Cultuurhistorische wandeling door het  Zwanemeerbos o.l.v. de ervaren natuurgids en fotograaf Jaap Menses.

De wandeling gaat langs oude grafheuvels, markegronden en langs de helling van de Hondsrug die een uniek uitzicht geeft over het natuurgebied Breevenen. Vooraf geeft Geke een korte inleiding. Neem goed schoeisel mee want het kan nat en modderig zijn.

10.30 inloop met koffie/thee

10.45 Inleiding Geke Hoogstins

11.00 start wandeling

toegang gratis

2e paasdag: Nelleke Honning 

Nelleke Honning zingt deze middag jazz, blues, pop en een vleugje latin. Zij wordt begeleid door gitaarvirtuoos George Sopacua.

Ze spelen 3 intieme concerten in de gezellige Wilgenhut bij het atelier bij de houtkachel

Een bijzondere plek om te genieten van deze professionals. 

 

Nelleke Honning is ruim 20 jaar zangeres en zingt een breed repertoire van jazz/easylistening , evergreens, pop en balads. George Sopacu is gitarist en gitaardocent.

Beide spelen in vele bands. 

Toegang is gratis en je mag aanschuiven als er nog plek is:-)

speeltijden:

12.30-13.15 uur

13.45-14.30 uur

15.00-16.00 uur

**SAVE THE DATE**

22 en 23 juni 2024

Tijdens het Landelijk Atelierweekend is mijn atelier/galerie weer open voor publiek.

Het programma volgt binnenkort

COULORFUL SILENCE 

Alvast sfeerproeven? Klik op de foto en bekijk de 3 video’s van 2020

De line-up is nog een verrassing:-)

Wil je erbij zijn dan kun je nu al tickets kopen! Er is plek voor 150 mensen.

Colorful Silence

31 augustus 2024 om 19.30 uur

Een initiatief van Geke Hoogstins. Ze organiseert dit live-event in de 3 ha grote natuurtuin waar haar atelier gevestigd is en waar ze woont met haar man Gert. Een idee dat voor het eerst vorm kreeg tijdens de coronapandemie en nu op 31 augustus weer te beleven is.

Sfeer, gezelligheid en genieten van muziek, dans en andere verassende acts maakt deze avond tot een bijzondere beleving.

In groepen wandelt het publiek door de verlichte bospaadjes naar een klein podium in de natuur. Op de zelf meegebrachte tuinstoel kun je 20 minuten genieten van de act. Daarna wordt de wandeling vervolgd naar de volgende artiest(en). Er zijn drie podia en tot slot een anderhalf uur durende hoofd-act waar alle bezoekers samen kunnen genieten, dansen of op een eigen gekozen plek een drankje doen.

Speel je in een band, maak je muziek, gedichten of ben je danser? Lijkt het je mooi om een keer mee te doen dan kun je een bericht achterlaten via mijn contactpagina. 

Ook is het fijn om dit kleine evenement samen met een (vaste) groep vrijwilligers dit te organiseren. Publiek ontvangen en begeleiden, muntverkoop, catering en opbouw. Gezelligheid staat voorop en uiteraard is er genoeg gelegenheid om ook van de avond te genieten. Heb je er zin in dan kun je me een berichtje sturen en vertel ik je meer.

Wil je ook deze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf je dan in en ontvang zo’n drie keer per jaar éen mail.