Nieuwsbrief Augustus 2023

Nieuwsbrief Augustus 2023

“Artistieke ideeën ontstaan in mijn eigen besloten leefwereld waarbij niet de werkelijkheid of de maatschappij het beeld bepaalt wat uit mijn penseel of pen vloeit maar zijn het mijn gedachten, emoties en dromen die mij leiden in het schilderen, verhalen bedenken en theater maken”

Solo-expositie en
Culturele Monumentendag 9 september 2023

Van 20 augustus t/m 29 september exposeer ik enkele schilderijen en giclees in de Magnuskerk te Anloo. Aan de nieuwe schilderijen wordt hard gewerkt maar een aantal zijn nog niet voltooid en die zullen helaas nog niet te zien zijn tijdens de expositie. (zie onderstaande foto).

Op de Culturele Monumentendag zaterdag 9 september zal ik zelf aanwezig zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag 10 september ben ik er ook de hele middag.
Het volledige programma van de Culturele Monumentendag kunt u onderaan deze nieuwsbrief vinden.

De expositie is elke week toegankelijk op woensdag tot en met zondagmiddag. Op mijn pagina ACTUEEL zal ik ook de extra dagen vermelden dat ik in de kerk aanwezig zal zijn en daar vind je ook het hele programma van de Monumentendag. Iedereen is van harte welkom!

De energie is na mijn burn-out nog niet helemaal geweldig maar het plezier in het schilderen is zeker weer volop terug. Hier staan mijn 6 nieuwe, nog niet voltooide werken in mijn atelier. Deze zeker te zien zijn tijdens de Landelijke Atelierroute op 10 en 11 november. Verderop in deze nieuwsbrief staat meer informatie.
Kater Peter (linksboven op de foto) heb ik getekend in 1970 toen ik 14 jaar was 😉

Dutch Delta

De Wapadera kerstbal 2023

Een unieke handgemaakte glazen kerstbal
waarvan de opbrengst dit jaar ten goede komt aan de Stichting A.L.S.

Wat een mooie opdracht van de drie Rotaryclubs uit Emmen om het ontwerp voor deze bijzondere glazen kerstbal te mogen leveren. Geïnspireerd op ons Hollandse landschap dat onder druk staat in een tijd van zeespiegelstijging. Het ontwerp is gebaseerd op een bestaand schilderij dat voor deze opdracht is bewerkt.

Deze bijzondere handbeschilderde glazen kerstbal is een uniek verzamelobject verpakt in een een luxe doosje en voorzien van een boekje. De oplage is gelimiteerd!

De verkoopprijs per kerstbal bedraagt € 25,- (excl. verzendkosten en incl. btw) voor niet Rotary Clubs. Per kerstbal gaat € 10,- naar goede doelen.

Gezamenlijk drieluik

Zoals jullie weten worden er van mijn werk giclees, kaarten, boeken en kalenders gemaakt. Art Revisited vierde 10 en 11 juni bij het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk zijn 40 jarig jubileum. Met een groot aantal kunstenaars werd daar de opzet gemaakt voor een groot drieluik dat na voltooiing voor een goed doel zal worden geveild. Ik heb er ook met zeer veel plezier aan mee geschilderd samen met collega’s (foto: met Marius van Dokkum en Erik van Ommen). Wat een zeer leuke ervaring was, zeker omdat ik meestal alleen werk.

Het maken van een Giclée is een bijzonder proces dat Art Revisited als geen ander beheerst. Uitgeverij van kunstproducten Art Revisited is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige kunstproducten zoals kunst-kaarten, kalenders, kunstboeken en sinds 10 jaar in het maken van Giclée reproducties. Kunst en kunde komen hierbij prachtig samen.

Lees hier alles over dit mooie bedrijf waar ik nu al zo’n 15 jaar mee mag samenwerken.
40-years

Landelijk Atelierweekend 10 en 11 november 2023

Op deze twee dagen zal ik voor het eerst meedoen aan het Landelijk Atelierweekend. Naast een expositie van mijn werk zal er ook een natuurwandeling zijn, muziek en uiteraard catering in onze gezellige tuin.

Op mijn sociale media zal ik binnenkort met meer informatie komen en uiteraard ook op mijn pagina ACTUEEL het programma kenbaar maken.

Bedankt!

Het maken, bedenken, inhoudelijk vormgeven en onderhouden van een website is een enorme klus. Mijn website wordt al jarenlang gehost door Esmero waar Henry Udding op een persoonlijke en sympathieke manier altijd voor me klaarstaat. Met betrekking tot de vormgeving heb ik steeds geweldig veel support van Marc Hut ( Hexco.nl) die nu ook dit mooie nieuwsbriefformat en alle logistiek er omheen weer voor me geregeld heeft.

Open Monumentendag 2023 Geke Hoogstins exposeert in Magnuskerk