Expositie Landscapes of Holland -Kemerovo (Siberië)

Expositie en reis ‘Landscapes of Holland’ Kemerovo (Siberie)

Expositie en reis ‘Landscapes of Holland’ Kemerovo (Siberie)

Van 22 mei tot 22 augustus 2008 : expositie  Kemerovo.

Deze expositie was een culturele uitwisseling en toonde het Nederlandse landschap op de verschillende manieren waarop de kunstenaars hun liefde voor het landschap hebben uitgewerkt. Van mijn hand waren er landschappen en koeien te zien. 

Zelf ben ik met een groep van 5  kunstenaars uitgenodigd om de opening van de expositie bij te wonen en ik ben van 16 t/m 25 mei zelf in Rusland geweest. Ook zijn  er workshops georganiseerd en plein-air  met Russische kunstenaars. Op de University of Art en Culture  heb ik een  lezing gehouden over het project KUNSTlandschap zodat ik ons mooie Drentse landschap daar op de ‘kaart’ kon zetten.

Deze reis naar Siberië is erg indrukwekkend geweest en de expositie, onze ontmoetingen en lezingen zijn erg gewaardeerd. Omdat het voor mij niet mogelijk is om in enkele bewoordingen te vertellen wat de impact van mijn ervaring is, heb ik een verslag in pdf bijgevoegd zodat iedereen die daar belangstelling voor heeft het kan lezen:

PDF verslag expositie Kemerovo Geke Hoogstins

pers