THEATER

2021 NOORD op de schaal van Richter - Theaterspektakel

Geke schreef in 2016 "NOORD op de schaal van Richter" een multimediaal theaterspektakel over spanningen in  Groningen. Deze voorstelling is gepland in 2021

lees meer op:  www.noordrichter.nl

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2015/09/A-4-poster-zonder-data-NOORD-op-de-schaal-van-Richter.png

Blauwe Vlinder, locatietheater

Datum en locatie nog niet bekend.

https://blauwevlindertheater.nl/theater/

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2015/09/cid_D9F79F60-F073-4DDA-9C9F-84F9BC03DBB0@home.png

2011 - 2014 - 2016 Trilogie Walkyre

Onderweg naar later was de derde multimediale theatervoorstelling van Stichting Walkyre Echo’s. Deze voorstelling sluit de trilogie van Walkyre af… drie voorstellingen die werden geschreven en geregisseerd door Geke Hoogstins. De inhoudelijke onderlinge samenhang is gebaseerd op de oude geschiedenis van Gaia, onze moeder aarde, de actualiteit van onze samenleving en duurzame verhouding met de aarde. De voorstellingen werden elke keer door ruim 5000 mensen bezocht.

Kijk voor uitgebreide informatie op : www.walkyre.nl
 


2013 Nerthus

De vruchtbaarheidsreis van de Godin Nerthus in Drenthe

Oud verhaal over de religie uit de vóór-christelijke tijd.
De rijke oogst en pas aangelegde akkers werden ingewijd en de jonge mannen legden, door het wassen van een mooi jong meisje, hun kindsheid af. In de oude sage verdronken de jongelingen na het wasritueel.

Voor deze verbeelding zijn verschillende versies en verhalen van dit ritueel gebruikt als inspiratiebron en door Geke Hoogstins verwerkt in het script voor de theater/dans act. In dit verhaal wordt één van de jongelingen verliefd op Nerthus tijdens de tocht met de ossekar naar het Hilligmeer. Zij brengt de gewijde aarde in een kom naar de priester. En als Nerthus zich wast, mag niemand naar haar kijken. De verliefde jongeman kan de verleiding niet weerstaan en danst met haar. Helaas moet hij hierna sterven. Hij wordt opgebaard in het tempeltje (replica Bargeroosterveld).

Geke schreef het script op basis van het verhaal en regisseerde de voorstelling. De dansers Selmar Jurian en Inez Kuipers vertolken de hoofdrollen en dansen een bijzondere pas-de deux in het water. Het verhaal is door Koop Bos (priester) op feiten gebaseerd en in het drents vertaald. Het werd gespeeld ter gelegenheid van de opening van natuurbegraafplaats Hilligmeer te Eext.

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2015/10/Nerthus21.jpg