Theater

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2021/03/poster-def-2-scaled.jpg

NOORD theaterspektakel

September  2021

NOORD is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.

Omringd door een immens decor beleeft het publiek het meeslepende theaterspektakel NOORD. Een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects. 

NOORD vertelt het mysterieuze, fictieve verhaal over een verdwenen boerderij. Een ongekend groot decor ondersteunt het verhaal. Het publiek wordt meegezogen in de golven als de Groningse dijken breken en komt onder de grond terecht, waar de bodem zijn geschiedenis vertelt. NOORD zorgt voor een niet eerder vertoonde theaterbeleving, artistiek vernieuwend met bekende noordelijke acteurs, dansers en nieuw geschreven muziek. In NOORD staat Groningen op het podium en is het thema van de bevingen de aanjager voor het grotere probleem: het klimaat, de manier waarop wij de aarde gebruiken. NOORD wil hierover aanzetten tot debat.

Kijk op www.noordtheater.nl voor meer informatie en tickets.


September 2021

Walkyre LIVE STAGE is een initiatief van theatermaakster Geke Hoogstins en ze heeft samen met het productieteam van de Stichting Walkyre het plan opgevat om artiesten een podium te bieden op de prachtige natuurlocatie in Eext. Op de plek waar ook de twee eerste voorstellingen van Walkyre hebben gespeeld.

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2020/08/POSTER-WEBSITE-KLEINER.png

Walkyre LIVE STAGE werd opgezet om middels intieme, kleinschalige evenementen onze lokale artiesten weer naar het publiek te brengen. Zodat we ze in deze onzekere tijd een podium konden bieden. 28 artiesten kregen een podium en 350 mensen beleefden een unieke live-event met artiesten uit allerlei disciplines. Een nieuwe bijzondere beleving waarbij de artiest en het publiek centraal staan. Met een extra toegevoegd element, de natuur.

Het publiek werd verrast door het talent van onze artiesten en de magie van uitvoerende kunst  en beleefde al wandelend en zittend in een intieme maar ruimtelijke setting de kunsten van onze talentvolle artiesten, onder het genot van een drankje.


Blauwe Vlinder, locatietheater

Een bijzondere voorstelling die helaas door externe omstandigheden werd geannuleerd lees meer...

//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2015/09/cid_D9F79F60-F073-4DDA-9C9F-84F9BC03DBB0@home.png

2011 - 2014 - 2016 Trilogie Walkyre

Onderweg naar later was de derde multimediale theatervoorstelling van Stichting Walkyre Echo’s. Deze voorstelling sluit de trilogie van Walkyre af… drie voorstellingen die werden geschreven en geregisseerd door Geke Hoogstins. De inhoudelijke onderlinge samenhang is gebaseerd op de oude geschiedenis van Gaia, onze moeder aarde, de actualiteit van onze samenleving en duurzame verhouding met de aarde. De voorstellingen werden elke keer door ruim 5000 mensen bezocht.

Kijk voor uitgebreide informatie op : www.walkyre.nl

2016


2014


2011


 


//gekehoogstins.nl/wp-content/uploads/2015/10/Nerthus21.jpg

2013 Nerthus

De vruchtbaarheidsreis van de Godin Nerthus in Drenthe

Oud verhaal over de religie uit de vóór-christelijke tijd.
De rijke oogst en pas aangelegde akkers werden ingewijd en de jonge mannen legden, door het wassen van een mooi jong meisje, hun kindsheid af. In de oude sage verdronken de jongelingen na het wasritueel.

Voor deze verbeelding zijn verschillende versies en verhalen van dit ritueel gebruikt als inspiratiebron en door Geke Hoogstins verwerkt in het script voor de theater/dans act. In dit verhaal wordt één van de jongelingen verliefd op Nerthus tijdens de tocht met de ossekar naar het Hilligmeer. Zij brengt de gewijde aarde in een kom naar de priester. En als Nerthus zich wast, mag niemand naar haar kijken. De verliefde jongeman kan de verleiding niet weerstaan en danst met haar. Helaas moet hij hierna sterven. Hij wordt opgebaard in het tempeltje (replica Bargeroosterveld).

Geke schreef het script op basis van het verhaal en regisseerde de voorstelling. De dansers Selmar Jurian en Inez Kuipers vertolken de hoofdrollen en dansen een bijzondere pas-de deux in het water. Het verhaal is door Koop Bos (priester) op feiten gebaseerd en in het drents vertaald. Het werd gespeeld ter gelegenheid van de opening van natuurbegraafplaats Hilligmeer te Eext.